Despre proiect

Obiectivul general al acestui proiect de parteneriat multilateral este de a direcţiona îndeplinirea iniţiativelor eficiente şi utile şi a strategiilor operaţionale pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţa ale studenţiilor în şcoli.
Dieta conştientă şi activitatea fizică regulată sunt esenţiale pentru menţinerea sănătăţii .În zilele noastre, cu toate acestea, europenii iau prea multe calorii si consumă prea puţin, astfel adolescenţii suferă din ce în ce mai mult de excesul de greutate şi obezitate. Mulţi factori de risc importanţi pentru cauza morţii premature, cum ar fi tensiune arterială, colesterolul, indicele de masă corporala şi diabetul, depind de modul în care vom mânca, vom bea şi vom face mişcare. Din acest motiv, alimentaţia şi activitatea fizică sunt priorităţi-cheie ale politicii de sănătate a Uniunii Europene.
Excesele de nutrienţi pot fi considerate ca obiceiuri alimentare dobândite în mediul lor de viaţă, care nu sunt adecvate pentru o alimentaţie sănătoasă.
De-a lungul ultimilor patruzeci de ani, fructele şi legumele sunt în scădere pe mesele europenilor. În multe ţări aportul lor mediu individual este semnificativ mai mic decât cel minim recomandat (400 gr./ zi). În general, dieta europenilor este destul de săracă în fibre, din cauza consumului de cereale, în plus, o masă prea bogată în grăsimi şi zaharuri, dar săracă în fibre nu este, în general, destul de hrănitoare în ciuda aportului caloric ridicat.
Dieta mediteraneană a fost mult timp considerată un model sănătos pentru conţinutul său ridicat în fructe, legume, peşte şi uleiuri vegetale. Astăzi, cu toate acestea, în ţările din sudul Europei acest model dispare treptat, în special în rândul generaţiilor tinere, care se adaptează mai mult şi mai mult cu dieta din ţările din Europa de Nord-Vest.
Prin urmare, acest proiect este cel mai necesar pentru următoarele motive: aceasta ar trebui să ajute tinerii, prin activitatea profesorilor lor de a dezvolta o gândire critică şi abilităţi analitice care sunt esenţiale pentru ca ei să fie în măsură de a alege în mod conştient între scenariul de oferte aglomerat şi înşelător şi incorect de informaţii din domeniul alimentar.
Crescând gradul de conştientizare a obiceiurilor nesănătoase şi a da mai multe informaţii despre produsele alimentare în şcoală, partenerii intenţionează să realizeze nu numai rezultate practice, dar , de asemenea şi rezultatele de învăţământ superior semnificative, cum ar fi:

-A descuraja instalarea de distribuitori de sucuri şi gustări în şcoli;
-Promovarea iniţiativelor pentru consumul de alimente proaspete (fructe, lapte, iaurt …);
-Încurajarea unei mai mari implicari a părinţilor în proiecte de promovare a obiceiurilor alimentare sănătoase şi a activităţii fizice care le sprijină, de asemenea, cu cursuri de producţie.

The general objective of this multilateral partnership is to direct the fulfillment of efficient and useful initiatives and operational strategies for the improvement of life conditions of students in schools.Good diet and regular exercise are essential for maintaining good health. These days, europeans take too many calories and consume too little, thus teenagers suffer more and more from excess weight and obesity. A lot of important risk factors for premature death, like high blood pressure, cholesterol, high body mass index and diabetes, depend on the way we eat, drink and exercise. For this reason, nutrition and exercising are the main priorities of the European Union’s Health Policy.Excess nutrients can be considered habits that are not appropiate for a healthy diet.Throughout the last forty years, fruits and vegetables on europeans’ tables are in decline . In most countries, the individual average is significantly lower than the recommended minimum(400g/day). Generally, the europeans’ diet is scarce in fiber, because of the cereal consumption, aditionally, a meal rich in fats and sugars, but lacking fiber, isn’t nutritious despite the high caloric contribution.The Mediteranean diet is considered a healthy example for its high contents of fruit, vegetables, fish and vegetable oils. Yet, today in the southern countries of Europe this model is gradually dissapearing, especially in younger generations, which adapt more and more with the North-Western Europe’s diet.Therefore, this project is essential for these reasons:

-it should help the teens, through their teachers’ activities of developing a critical way of thinking and analytical abilities that are essential for their ability to consciously choose between the crowded, incorrect and misleading information from the food area.

Rising the awareness of unhealthy habits and giving more information in schools, our partners intend to achieve, not only practical results, but also higher learning results, like:
-Discourage the installation of juice and snack distributors in schools;
-Promote the initiatives for eating healthy (fruit, milk, yogurt)
-Encourage greater parental involvement in projects to promote healthy eating habits and physical activities.

 

Disclaimer

Produs prin parteneriatul Comenius.

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicaţie comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă  pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s